Foto: LETA

Mainīgie laika apstākļi Latvijā atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēku veselību – strauji pieaug gripas slimnieku skaits un izplatās citas infekcijas slimības, tādēļ izklaides portāls Mango pēc padoma vērsās pie vairākiem Latvijā populāriem cilvēkiem.

Viens no noslogotākajiem Dailes teātra aktieriem Artūrs Skrastiņš izklaides portālam Mango atzina, ka viņam nav nekādu brīnumlīdzekļu cīņai ar slimībām - ja, no rīta pamostoties, viņš jūt, ka ļaunais bacilis ir klāt, viņš dodas uz darbu un pa gultu nevāļājas.

"Es iesaku ar slimību cīnīties, to ignorējot - darba terapija un ierastā dzīvesveida turpināšana ir vislabākais veids, kā uzveikt slimību. Nevajag aizmirst to, ka visas slimības ir galvā, un, jo mazāk par tām domāsim, jo labāk," ar padomu dalās aktieris, kurš arī savus aizvadītā gada pavasarī dzimušos dvīņus tagad mēģina norūdīt, lai viņi varētu pretoties slimībām.

Tam, ka visas slimības ir galvā, nepiekrīt pieredzes bagātā dažādu televīzijas raidījumu un šovu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare. "Ja visas slimības būtu galvā, tad mazi bērni neslimotu. Tagad vienkārši ir kļuvis populāri tā teikt, ka krīze un slimības rodas galvā, bet nekāda zinātniska pamatojuma tam nav," uzskata Sipeniece.

Viņa ir pārliecināta, ka kampaņveida cīņa pret slimībām nav risinājums - ja cilvēks vēlas būt vesels, viņam visu laiku jāievēro elementāri veselīga dzīvesveida pamatprincipi.

"Man pēdējā laikā nekas nopietns, paldies dievam, klāt nav ķēries. Ja gadās saslimt, zāles cenšos nelietot. Ikdienā es ieklausos tajā, ko vēlas mans organisms - ja man gribas ingvera tēju, dzeru to, ja organisms prasa vitamīnus, uzēdu citronu, un kaut kā tā veselība turas," stāsta Sipeniece un smejoties atzīst, ka viņa jau nemaz nevar atļauties slimot, jo, ja gadītos saslimt, tad būtu "jāiet nošauties".

Turpretī viena no populārākajām pašmāju dziedātājām Liene Šomase (attēlā), kura aizvadītajā gadā kļuva par māmiņu savai pirmdzimtajai meitiņai, izklaides portāla Mango lasītājiem iesaka pašas pārbaudītu "brīnumdzērienu" cīņai pret saaukstēšanos.

"Ir jātaisa vecā labā kumelīšu tēja, tai jāpievieno ingvera sakne, medus, citrons un daži pilieni Rīgas melnā balzāma. Šādu dzērienu karstu jālieto trīs dienas ik pa trim stundām, un tad visas slimības būs kā ar roku atņemtas," pieredzē dalās dziedātāja.

Šomase gan brīdina, ka ar balzāma piejaukšanu dzērienam pārlieku aizrauties nevajadzētu, bet vakarā karstajam brīnumlīdzeklim labāk izvairīties pievienot ingveru.

"Ingveram ir ļoti uzmundrinoša iedarbība, tāpēc to vakarā labāk nelietot, tomēr esmu pārliecinājusies, ka ingvers vispār ir brīnišķīga sakne - tā ne tikai palīdz pret dažādām slimībām, bet arī noder sievietēm, jo tās lietošana padara slaidāku," ar padomiem neskopojas Šomase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!