Foto: Shutterstock

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) rosina ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt ar attālinātā darba veikšanu saistītos darbinieka izdevumus, kas nepārsniegs 60 eiro mēnesī.

LDDK vadītājas Līgas Meņģelsones Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā iesniegtajā skaidrojumā norādīts, ka organizācijas uzskata, ka pašreiz iespējamā izmaksu summa 30 eiro mēnesī ir nepietiekama un Covid-19 izplatības apstākļos tā būtu jādubulto.

"Ar attālinātā darba veikšanu saistītie darbinieka izdevumi, kurus sedz darba devējs, ja to kopējais apmērs mēnesī par pilnas slodzes darbu nepārsniedz 60 eiro, netiek ietverti gada apliekamajā ienākumā un netiek aplikti ar iedzīvotāju ienākuma nodokli," paredz LDDK rosinājums.

Darba devēju pārstāvji skaidro, ka saistībā ar Covid-19 izplatību arvien vairāk darbinieki tiek nodarbināti attālināti. Darbam attālināti ir nepieciešams iegādāties atbilstošas viedierīces un biroja tehniku, kā arī izmantot darba pienākumu izpildei interneta pieslēgumu ar pietiekamu ātrumu, norāda LDDK.

Tādējādi darbiniekiem objektīvi rodas papildus izdevumi, salīdzinot ar līdzšinējo situāciju, pauž organizācijā, savā iesniegumā Saeimā sīkāk aprakstot darba procesā nepieciešamo.

Grozījumi rosināti Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas vēl konceptuāli jāskata Budžeta komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!