Foto: PantherMedia/Scanpix

Patlaban izmaksas strādājošajiem tiek veiktas vidēji piecu dienu laikā un netiek kavētas, preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Līdz šim kopumā saņemti 25 143 pieteikumi dīkstāves un subsīdiju pabalstiem 20 miljonu eiro apmērā. Līdz šim izmaksāti dīkstāves pabalsti 13,258 miljonu eiro, savukārt algu subsīdijas 4,3 miljonu eiro apmērā.

6000 pašnodarbinātajām personām izmaksāti 1,6 miljoni eiro, bet 1500 patentmaksātājiem – 432 tūkstoši eiro.

15. janvārī noslēdzās iesniegumu pieteikumu iesniegšana uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu atbalstam. Tika saņemti 3632 uzņēmumu iesniegumi par kopējo summu 26 miljoni eiro, kas ir viena no lielākajām mēneša laikā pieteiktajām summām, uzsvēra Reirs.

Pieteikšanās termiņš bija 15. janvāris, un līdz šim izskatīti 354 iesniegumi, izmaksājot teju 3 miljonus eiro. Ņemot vērā, ka šis ir jauns atbalsta veids, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nepieciešams laiks, lai iestrādātos un attīstītu procedūras, skaidroja Reirs, solot, ka temps tiks kāpināts. "Izmaksu secību pārrunājām ar VID vadību, vienojoties, ka līdz janvāra beigām visiem uzņēmumiem, kam pienākas atbalsts, tas ir jāizmaksā. Tas prasīs papildu laiku un darbu brīvdienās, taču tas ir jāizdara," uzsvēra ministrs.

Piesakoties par janvāri, februārī jau būs sistēma atstrādāta un izmaksas ies raitāk, prognozē Reirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!