Foto: Publicitātes attēli

Latvijas finanšu nozares koncerns AS "DelfinGroup" plāno veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) "Nasdaq Riga" biržā 2021. gada laikā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Emitējamo akciju daudzums un cena tiks paziņota pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma oficiālas izziņošanas un atbilstoši regulatora apstiprinātam prospektam. AS "DelfinGroup" jau ir septiņus gadus ilga obligāciju emisiju pieredze "Nasdaq Riga" biržā. Tāpat daudzus gadus uzņēmums veiksmīgi sadarbojies ar tūkstošiem investoru, piesaistot finansējumu savstarpējo aizdevumu platformā.

AS "DelfinGroup" papildu finansējuma piesaistes mērķis ir tirgus līdera pozīciju nostiprināšana un jaunu patēriņa kreditēšanas produktu izstrāde dažādām sabiedrības grupām. Izmantojot jaunos finanšu tehnoloģiju risinājumus, "DelfinGroup" plāno vēl vairāk attīstīt patēriņa kreditēšanas biznesa virzienu, lai veiksmīgāk konkurētu šajā segmentā, tai skaitā ar tradicionālajām bankām.

"AS "DelfinGroup" stabilā izaugsme un līdzšinējā finansējuma piesaistes pieredze "Nasdaq Riga" biržā ļauj mums spert nākamo attīstības soli un uzsākt arī publisku uzņēmuma akciju kotāciju. Latvijā līdz šim startēt biržā ar savu akciju piedāvājumu ir uzdrīkstējušies visai nedaudzi uzņēmumi. Tāpēc ar savu rīcību vēlamies ne vien pavērt iespēju privātajiem un institucionālajiem investoriem piedalīties mūsu stabilās izaugsmes stāstā, bet arī iedvesmot citus Latvijas uzņēmumus startēt biržā. Plānojam, ka jauno akcionāru peļņu veidos ne vien akciju vērtības pieaugums, bet arī reizi ceturksnī izmaksātas dividendes. Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmums dividendēs ir izmaksājis 6,73 miljonus eiro," saka AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

"Baltijas akciju tirgū daudzus gadus ir pietrūcis finanšu sektora pārstāvja tieši no Latvijas. Tāpēc AS "DelfinGroup" piedāvātā jaunā ieguldījumu iespēja būtu svaigs papildinājums investoriem. Turklāt uzņēmums apvieno vairākus investoriem svarīgus faktorus: vēsturiska izaugsme, plānotas regulāras dividendes, kā arī aktīvs fokuss uz ilgtspējas jautājumiem," saka plānotā IPO finanšu konsultanta "LHV" bankas institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis.

"Eversheds Sutherland Bitāns" vecākais partneris, zvērināts advokāts Māris Vainovskis skaidro, ka uzņēmuma sagatavošanās iekļaušanai biržā un prospekta izstrāde ir rūpīgi veicams process vēl pirms FKTK atļaujas saņemšanas publiskā piedāvājuma izteikšanai. Dažas no priekšrocībām, kas saistītas ar uzņēmuma iekļaušanu biržā, ir piekļuve attīstības kapitālam, uzņēmuma redzamības un uzticamības pieaugums, ko novērtē klienti un sadarbības partneri.

AS "DelfinGroup" nerevidētais konsolidētais apgrozījums 2020. gadā bija 24 miljoni eiro, kredītportfelis sasniedza 34 miljoni eiro, un EBITDA pieauga līdz 9 miljoniem eiro. Apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 8%, savukārt uzņēmuma kredītportfelis palielinājās par 9%. Konsolidētā EBITDA gada laikā kāpa par 8%. Kopējais AS "DelfinGroup" apkalpoto klientu skaits Latvijā jau pārsniedz 400 tūkstošus, un vidēji mēnesī uzņēmums izsniedz 35 tūkstošus dažāda veida aizdevumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!