Foto: Pexels

Pasaulē patlaban galvu reibinošos tempos aug pakalpojuma "pērc tagad, maksā vēlāk" popularitāte, kas ar vienu klikšķi lietotnē vai mājaslapā ļauj iegādāties tādas preces kā apģērbus, apavus, rotaslietas un daudz ko citu, sadalot maksājumu vairākās daļās. Savu vietu šādā veidā sākuši iekarot inovatīvi finanšu tehnoloģiju uzņēmumi, un vairāki lielie tehnoloģiju giganti, vērojot viņu panākumus, cenšas ielēkt šajā vilcienā.

Tiesa gan, finanšu eksperti brīdina par risku, ka pakalpojums apdraud daudzu cilvēku maksātspēju nākotnē, jo vieglā veidā, ar vienu klikšķi viedtālrunī iespējams tikt pie sava veida aizdevuma, kaut arī nelielā apmērā.

Latvijā ir ierasta prakse, ka daudzi veikali piedāvā preci iegādāties ar nomaksu, taču tas parasti notiek sadarbībā ar kādu no patēriņa aizdevējiem un lielākoties iespējams iegādāties sadzīves tehniku, tālruņus un citas elektropreces – pagaidām ar lietotnes palīdzību mūsu valstī tādas preces kā ikdienas apģērbus, apavus uz nomaksu iegādāties nav iespējams. Vai šāda iespēja būs – skaidro portāls "Delfi Bizness".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!