Foto: Publicitātes foto

Veicot akciju emisiju, kas tika izsludināta šā gada 8.oktobrī, "Baltic International Bank" SE ir piesaistījusi trīs jaunus akcionārus: ārvalstu investorus no Šveices un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Darījuma rezultātā bankas pamatkapitālam piesaistīti 12 miljoni eiro, informē bankas pārstāvji.

Akciju emisijas ietvaros "Baltic International Bank" SE izlaida jaunas kapitāla daļas. Visas emitētās jaunās akcijas ir apmaksātas. Pēc emisijas reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā jauns bankas apmaksātais akciju kapitāls sastādīs vairāk nekā 48 miljonus eiro. Sadarbībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) notiek palielinātā kapitāla iekļaušana bankas normatīvos. Pēc emisijas reģistrācijas Uzņēmuma reģistrā banka sniegs plašāku paziņojumu.

"Latvijas bankas piedalās vienotā Eiropas tirgū, konkurē un attīstās. Bankai piesaistītais kapitāls dod iespēju atbalstīt uzņēmējdarbības attīstību gan Latvijā, gan ārpus tās," saka "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

"Jauno akcionāru pievienošanās ir stiprs papildinājums ne tikai Bankas kapitāla bāzei, bet arī Bankas izaugsmes un biznesa iespējām," norāda "Baltic International Bank" padomes priekšsēdētājs, akcionārs un dibinātājs Valērijs Belokoņs.

Līdzšinējie bankas vairākuma akcionāri Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs arī pēc darījuma saglabā vairākuma akcionāra statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!