Finanšu tirgos šobrīd, ņemot vērā bažas par inflāciju, neskaidro ģeopolitisko situāciju un pandēmijas pēcgrūdienus, valda drūma noskaņa – investori ar naudu ir piesardzīgi un teju visi uzņēmumi, kas pandēmijas laikā uzrādīja labus rezultātus, nu pieredz akciju vērtību kritumu. Tāpat arī kriptovalūtas un citi riskantāki aktīvi. "Nākotnes kapitāla" vadītāji salīdzina, kurš no abiem ir zaudējis mazāk naudas.

Aizvadītais mēnesis abiem “Nākotnes kapitāla” vadītājiem nav bijis veiksmīgs. Tāpat kā globālajiem tirgiem, arī Vilūnam un Kuzikovam portfeļu tendence ir negatīva. 

Atskatoties uz aizvadīto mēnesi, Kuzikovs norāda, ka labā ziņa ir tā, ka viņa portfeļa ienesīguma līkne ir pielīdzinājusies pasaules ietekmīgākajam akciju indeksam “S&P 500”. “Man ir pietiekami liels sasniegums,” saka raidījuma vadītājs, norādot gan, ka kopējā tendence ir lejupslīdoša.

Tomēr Kuzikovs atgādina, ka viņa stratēģija ir brīžos, kad cenas krīt, turpināt investēt, jo portfelis tiek veidots, domājot desmit gadu griezumā. Tomēr, aprakstot portfeli, viņš norāda, ka pēdējā laikā ir izvairījies no investēšanas ETF indeksos. “ETF kopē tirgu, bet, ja tirgus krīt, nav jēgas kopēt,” saka Kuzikovs un norāda, ka šobrīd neinvestē arī mediju un banku segmentos, jo iepriekš tur jau ir veikti gana lieli ieguldījumi.

Kopējo tirgus tendenci labi raksturo tas, ka Kuzikova portfelī aprīlī četri segmenti uzrādīja pozitīvu rezultātu, kamēr maijā tikai enerģētikas un pārtikas sektori uzrādīja labus rezultātus. Savukārt, apskatot enerģētikas nozari, redzams, ka tur galveno lomu ieņem naftas pārstrādes uzņēmums “Shell”. “Pirms divām nedēļām es piepirku “Shell” akcijas,” skaidro raidījuma vadītājs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!