Foto: Pixabay
Risku apdrošināšanas kompānijas "Balta", kas ietilpst PZU grupā, 2022. gada pirmajos sešos mēnešos bruto izmaksāto atlīdzību apjoms sasniedzis pēdējo gadu augstāko līmeni – vairāk nekā 35 miljonus eiro, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Vislielākais atlīdzību apjoms šī gada pirmajā pusē bijis transporta apdrošināšanā – OCTA un KASKO apdrošināšanas veidos tas sasniedzis 16,8 miljonus eiro, kas ir 11,2% pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2021. gadā.

Ievērojams atlīdzību apjoma pieaugums salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem vērojams arī veselības apdrošināšanā, kur tas sasniedzis 9,1 miljonu eiro, kas ir par 33,2% vairāk, bet privātpersonu un juridisko personu īpašuma apdrošināšanā izmaksāti 6,7 miljoni eiro (15,2% pieaugums).

Savukārt nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību izmaksas šī gada pirmajā pusē pieaugušas par 16%, sasniedzot teju 711 000 eiro. Pēc Covid-19 izraisītās pauzes atsākusies intensīva ceļošana, un ceļojumu apdrošināšanā izmaksātā summa ir gandrīz trīs reizes lielāka nekā pērn, sasniedzot vairāk nekā 660 000 eiro.

"Atlīdzību apjoma pieaugumu ietekmējusi gan aktīvākas dzīves atsākšanās pēc pandēmijas mājsēdes, gan cenu pieaugums visās dzīves jomās. Inflācijas iespaidā aug arī apdrošināšanas atlīdzības – dārgāk kļuvis doties pie ārsta, strauji pieaugušas autoservisu izmaksas, turpinās būvniecības inflācija. Tas nozīmē, ka neparedzētos gadījumos ievērojami pieaug arī iedzīvotāju izdevumi negadījuma seku novēršanai, ja nav laikus sagatavots apdrošinātāju piedāvātais drošības spilvens," saka "Balta" apdrošināšanas atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Fizisko personu īpašuma apdrošināšanā lielākā atlīdzība šogad bijusi 131 000 eiro apmērā un izmaksāta par elektroinstalāciju bojājumu izraisīta ugunsgrēka pilnībā nopostītu dzīvojamo māju.

Transporta apdrošināšanas atlīdzību segmentā lielākā OCTA atlīdzība šogad ir teju 59 000 eiro ceļu satiksmes negadījumā bojātu smago "Volvo" markas automašīnu. Bet lielākā KASKO atlīdzība vairāk nekā 44 000 eiro apmērā izmaksāta par gadījumu, kad smagā auto ar vilcēju, kas ar piekabi bija novietots stāvēšanai, piekabe lielā vēja dēļ sasvērās un atsitās pret automašīnu, to ievērojami sabojājot.

"Balta" peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 3,636 miljoni eiro, kas ir par 27,1% mazāk nekā 2021. gada pirmajā pusgadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!