Foto: Unsplash
Neskatoties uz sākotnējo kriptovalūtu dumpiniecisko dabu, šobrīd investoru vairums uzskata, ka stingrāka regulācija digitālajām monētām nāks par labu.

Lai gan kriptovalūtas sākotnēji radās ar domu pretoties regulētājai un kontrolētajai finanšu pasaulei, ko daudzi tolaik arī apsveica un slavēja, milzu nestabilitāte, krāpniecības un sliktas pārvaldības gadījumi un zaudētie miljoni, šķietami vispārējo noskaņojumu ir mainījuši.

Kā ziņo "Bloomberg", balstoties uz "MLIV Pulse" aptauju, vairums investoru, gan amatieri, gan profesionāļi uzskata, ka stingrāka uzraudzība ir laba lieta. Teju 60% no aptaujas dalībniekiem piekrīt, ka regulācija veicinās viņu vēlmi investēt.

"Es esmu "jā" nometnē. Kā profesionālam investoram jums ir nepieciešama regulēta investīciju iespēja, un tas paver durvis profesionāliem investoriem, lai iesaistītos kriptovalūtā,” sacīja "TIAA Bank" globālo tirgu prezidents Kriss Gafnijs. "Jo vairāk kriptovalūtu var atgūt no "mežonīgajiem rietumiem" un izmantot tradicionālos ieguldījumus, jo labāk tas būs."

Aptauja arī atklāja ekspertu un amatieru prognozes par atlikušo gadu. Proti, ja vasaras sākumā tika prognozēts, ka digitālās valūtas vērtība svārstīsies robežās no 10 līdz 30 tūkstošiem, tad tagad prognozes ir mērenākas. Investori paredz, ka cena būs 17 līdz 25 tūkstošu amplitūdā. Šobrīd oktobra izskaņā "Btcoin" cena turas ap 19 tūkstošiem par vienu monētu.

Savukārt kopumā, kā raksta "Bloomberg" viedoklis par kriptovalūtām vēl aizvien svārstās starp - "nākotni" un "piramīdas shēmu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!