Foto: Scanpix/Reuters

"Meta", ko daudzi vēl aizvien zina pēc vecā, ikoniskā vārda "Facebook", ilgus gadus bija viens no ASV tehnoloģiju tirgus līderiem. Kopā ar "Apple", "Amazon", "Google" un vēl dažiem citiem "Facebook" veidoja digitālās pasaules eliti ar prātam neaptveramiem apgrozījuma un peļņas rādītājiem. Taču nu, laikiem mainoties un globālajai krīzei samilstot, uzņēmums sāk buksēt – akciju cenas krīt, peļņa zūd un plānots atlaist 11 tūkstošus darbinieku.

Kopš tiem laikiem uzņēmums auga galvu reibinošā tempā, ieņemot visu pasauli un uz laiku kļūstot par centrālo sociālo mediju, kur cilvēki dalījās ar ziņām, personīgo pieredzi un vēlāk arī veidoja karjeru, izmantojot iebūvētās tirdzniecības funkcijas. Uzņēmums pieņēma tūkstošiem darbinieku, ieguva savā īpašumā “Instagram” un “WhatsApp” un strādāja pie dažādiem projektiem, sākot no videospēļu projektiem un beidzot ar interneta nodrošināšanu grūtāk pieejamos pasaules stūros. 

Pērn, kad tehnoloģiju uzņēmumi baudīja pandēmijas laika naudas pieplūdumu, “Meta” vērtība pārsniedza triljonu ASV dolāru un viena uzņēmuma akcija maksāja vairāk nekā 380 dolārus, ziņoja "CNBC".

Tomēr šis gads nesis korekcijas.

Jau pagājušā gada izskaņā finanšu tirgus eksperti brīdināja, ka akciju tirgus un it sevišķi tehnoloģiju uzņēmumu akciju cena kritīsies. Vēl pirms Krievijas sāktā kara un ķēdes reakcijas, ko tas globāli izraisīja, “The New York Times” publicēja sešus iemeslus, kāpēc “Meta” zvaigzne 2022. gadā varētu norietēt. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!