Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Platību maksājumu izmaksu pirmajā dienā Lauku atbalsta dienests (LAD) šodien lauksaimniekiem izmaksās 120 miljonus eiro, informēja dienestā.

Izmaksājamo summu veido vienotā platību maksājuma gala maksājumi, zaļināšanas maksājumi, mazo lauksaimnieku atbalsta shēmas maksājumi un brīvprātīgi saistītais atbalsts par slaucamām govīm.

Kā norāda LAD, klienti savos kontos maksājumus saņems tuvākajās dienās. LAD turpinās veikt maksājumus šogad, kā arī vēl nākamā gada sākumā.

LAD atgādina, ka tiem lauksaimniekiem, kuri vasarā ir saņēmuši vienotā platību maksājuma avansa maksājumu kā īstermiņa aizdevumu, no aprēķinātās kopējās atbalsta summas vispirms tiks ieturēts izmaksātais aizdevums.

LETA jau vēstīja, ka LAD šogad iesniegto platību maksājumu pieteikumu skaits samazinājies par 2,9% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Kopumā LAD šogad saņemti 55 335 iesniegumi, kamēr 2021.gadā tika saņemti 57 000 iesniegumu. Atbalstam kopumā šogad pieteikti 1 778 147 hektāri zemes.

Pieteikšanās platību maksājumiem beidzās 15.jūnijā.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!