Foto: Publicitātes attēls
"Vai darot vienu lietu pēkšņi esi sapratis, ka ir paskrējušas vairākas stundas un tu pat to nepamanīji?" retoriski vaicā uzņēmējs un personīgo finanšu treneris Valters Vestmanis, skaidrojot, ka tas ir dziļš un netraucēts fokuss uz viena uzdevuma paveikšanu. Par ko savā grāmatā "Deep Work" runā autors Kels Ņūports, un Vestmanis saka, ka grāmata izmainīja veidu kā viņš strādā.

"Jebkurš noteikti ir izjutis šo stāvokli - strādājot darbā, lasot grāmatu, gludinot veļu vai spēlējot datorspēles," saka finanšu treneris, daloties ar pieredzi, kad pēc tam, pārtraucot nodarbi, jūtamies kā tikko pamodušies un atkal plašāk uztveram vidi kurā atrodamies, jo bijām sakoncentrējušies tikai uz konkrētu darbību.

"Šo stāvokli parasti sasniedzam neapzināti, taču ir iespējams tajā nonākt arī apzināti," saka Vestmanis.

Proti, spēja ieiet šādā stāvoklī ir tā, kas atšķir produktīvus cilvēkus, kuri spēj dienas laikā paveikt daudz, no tiem, kuri visu dienu ir aizņemti, bet galu galā neko īsti neizdara. Un tas, visdrīzāk, ilgtermiņā atspoguļosies katra atalgojumā.

Jaunākajā video Vestmanis dalās ar 5 produktivitātes celšanas principiem no šīs grāmatas, kurus izmantoju ikdienā, lai celtu savu produktivitāti (un ienākumus).

Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Finansiālā neatkarība", kurā pieejama noderīga informācija par dažādiem finanšu, pensiju, biznesa un pašizaugsmes jautājumiem. Ja tevi interesē attīstīt ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!