Foto: Publicitātes attēls

"Kad cenas kāpj, naudas vērtība krītas, un mēs to gribam aizsargāt ieguldot," saka finanšu eksperts Toms Kreicbergs, noradot, ka viens no populārākajiem ieguldījumu veidiem ir akciju tirgus. Tomēr ir jautājums - vai tas ir piemērots ierocis, lai cīnītos ar inflāciju?

Ieguldījums akcijās ir fundamentāls ieguldījums, kuru būtu jāapsver katram, kurš vēlas investēt savu naudu, saka Kreicbergs un piebilst, ka, neskatoties uz popularitāti, tomēr daudziem liekas, ka akcijas ir kaut kas abstrakts – tikai kaut kāds ieraksts datu bāzē.

"Tad, kad ieguldām akciju tirgū, mēs ieguldām reālos uzņēmumos, kur strādā reāli cilvēki. Viņi palīdz klientiem, rada vērtību un pelna naudu. Mēs kā ieguldītāji varam gūt daļu no šīs peļņas," skaidro eksperts.

Faktiski sanāk, ka ieguldot akciju tirgū, investori iegulda biznesā. "Mēs ieguldām pasaules ekonomikā. Tāpēc šķiet pavisam loģiski, ka akciju tirgus ir bijis viens no pašiem ienesīgākajiem veidiem vēsturē, kā vairot mūsu kapitālu," norāda Kreicbergs un uzdod retorisku jautājumu, "bet kā tad īsti ir ar cīņu ar inflāciju? Vai akcijas ir labākais risinājums?"

Kā jau vienmēr, ir gan plusi, gan mīnusi.

Kādi tie ir un ko no tā varam secināt — skaties video!

Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Neatkarīgais investors". Ja arī tevi interesē attīstīt savas ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!