Foto: Shutterstock

Balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskoto informāciju, "Lursoft" aprēķinājis, ka 2022. gadā uzņēmumi nodokļos valsts kopbudžetā samaksājuši 9,86 miljardus eiro, tostarp 3,29 miljardus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,72 miljardus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Lielākās nodokļu iemaksas veikuši degvielas tirgotāji, tiesa, mainījies saraksta līderis. "Lursoft' izpētījis, ka VID administrētajos nodokļos pagājušajā gadā visvairāk samaksājusi SIA "Orlen Latvija" (278,95 milj. EUR), kas iepriekšējos gados atradās trešajā pozīcijā aiz SIA "Neste Latvija" un SIA "Circle K Latvia".

Pēc samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kā arī valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apjoma arī 2022. gadā līderos ir abas lielās slimnīcas – SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" un VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca".

Informācija par uzņēmumu nodokļu iemaksām publicēta arī "Lursoft" izziņās, ļaujot analizēt ne tikai uzņēmumu samaksāto nodokļu apjomu 2022. gadā, bet arī salīdzināt to ar iepriekšējiem periodiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!