Foto: Shutterstock
Šā gada pirmajā ceturksnī tradicionālais apdrošināšanas tirgus līderis – dzīvības apdrošināšana – nokritis līdz trešajai pozīcijai starp iecienītākajiem apdrošināšanas veidiem. Akciju tirgus amerikāņu kalniņi un izmaiņas, kas saistītas ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu un mūža polises izmaksu grafiku, likušas daudziem pārvērtēt savu vēlmi uzkrāt šajā produktā.

Akciju tirgus amerikāņu kalniņi un izmaiņas, kas saistītas ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu un mūža polises izmaksu grafiku, likušas daudziem pārvērtēt savu vēlmi uzkrāt šajā produktā.

Šobrīd gada deklarācijā attaisnotajos izdevumos var iekļaut iemaksas un saņemt IIN atmaksu tikai tad, ja līguma darbības termiņš ir ne mazāk kā 10 gadi. Iepriekš šis termiņš bija ne mazāk kā pieci gadi. Daudziem tas liekas pārāk ilgs laiks šajos svārstīgajos ekonomiskajos apstākļos.

Tāpat daudzu cilvēku vēlmi ieguldīt mazinājuši mīnusi uzkrājumos, jo dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu ir cieši saistīta ar finanšu tirgus rezultātiem – akciju un obligāciju cenu izmaiņām, kas pēdējā laikā globālo satricinājumu dēļ ir piedzīvojušas kritumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!