Nepilnu divu mēnešu laikā izlīdzinātās, sistēmiskās investīcijas, ko Kuzikova vārdā veic "SEB Roboinvestors", jau sāk nest pozitīvus augļus, kamēr abu raidījuma vadītāju pārvaldītie portfeļi vēl dzīvo ar nelieliem mīnusiem.

Tomēr, kā iepriekšējos raidījumos ir teikuši gan banku eksperti, gan neatkarīgie investori, gan uzņēmumu vadītāji, ieguldīšana individuālos aktīvos (piemēram, pašam izvēloties uzņēmumu akcijas) ir pilna laika hobijs, akcijas jāizvēlas uzmanīgi un regulāri jāseko līdzi tam, kas notiek gan ar uzņēmumu, gan globālo ekonomiku. 

Tāpēc vienmēr tiek ieteikta alternatīva – ieguldījumi indeksu fondos, vai cita veida automatizētie ieguldījumi, kur no ieguldīja nepieciešams tikai regulārs maksājums un uzticība fonda pārvaldniekiem. 

Viens no šiem rīkiem, ko sadarbībā ar “SEB” banku pēdējos divus mēnešus izmēģina “Nākotnes kapitāls” ir “Roboinvestors”. Jāmin gan, ka tas nav mākslīgā intelekta pārvaldīts fonds, bet gan kā skaidro "SEB bankas" Uzkrājumu un ieguldījumu produktu nodaļas pārstāve Agnese Kronberga, bankas ekspertu atlasīti ieguldījumi. Nauda tiek ieguldīta dažādos pasaules biržas fondos, tā sauktajos ETF. 

Vismaz pirmajos divos mēnešos šī pieeja ir nesusi labus augļus. Proti, kamēr Kuzikovs un Vilūns vēl dzīvo pie negatīvas portfeļa izaugsmes, “Roboinvestors” jau uzrāda 0.25% pieaugumu. Kronberga gan saka, ka tas saistīts ar brīdi, kad “ieiet tirgū”, proti, Kuzikovs uzsācis izmantot rīku izdevīgā brīdī. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!