Foto: Shutterstock

Singapūra pirmo reizi ieņēmusi līdera vietu kā visdārgākā pilsēta luksusa dzīvošanai, raksta "Bloomber".

Valsts 2022. gadā sarakstā ieņēma piekto vietu, un šogad tā lēcienā apsteigusi Šanhaju un Honkongu, kas ieņem attiecīgi 2. un 3. vietu liecina Šveices aktīvu pārvaldnieka "Julius Baer Group" dati.

Singapūra ir viena no pirmajām valstīm Āzijā, kas pandēmijas laikā atvēra savas robežas, un Singapūras pievilcība turīgo personu vidū šobrīd atspoguļojas pieaugošajās cenās, ar kurām tagad saskaras vietējie iedzīvotāji. Saskaņā ar ziņojumu līdz 2022. gada beigām Singapūras teritorijā bija aptuveni 1500 ģimenes biroju, kas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tā ir visdārgākā pilsēta pasaulē, vērtējot pēc automašīnu cenām.

"Augsti dzīves standarti un pieaugošās prasības nozīmē, ka dzīve šeit nav lēta," teikts publicētajā ziņojumā. "Dzīvojamais īpašums ir ļoti pieprasīts, automašīnas, kas apliktas ar augstiem nodokļiem, un veselības apdrošināšana ir attiecīgi par 133% un 109% dārgāki nekā vidēji pasaulē.

"Julius Baer Group" dzīvesveida indekss ierindo pasaules 25 dārgākās pilsētas, analizējot dzīvojamo īpašumu, automašīnas, lidojumus biznesa klasē, biznesa skolas, vakariņas un citas luksusa lietas. Āzija joprojām ir visdārgākais reģions luksusa dzīvošanai jau ceturto gadu pēc kārtas.

Lielu lēcienu piedzīvojusi arī Ņujorka. ASV finanšu galvaspilsēta pakāpusies līdz 5. vietai, salīdzinot ar 11. vietu pagājušajā gadā, pateicoties dolāra vērtības pieaugumam un atgūšanās no pandēmijas.

Savukārt Londona no 2. vietas noslīdējusi uz 4. vietu. "Brexit" un tam sekojošais satricinājums turpina graut Apvienotās Karalistes reputāciju, un pilsēta tagad saskaras ar spēcīgu konkurenci no plaukstošajiem finanšu centriem, piemēram, Dubaijas un Singapūras, skaidro "Julius Baer Group" eksperti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!