Foto: Publicitātes attēli
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir strādājusi ar tīro peļņu 9,122 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Kompānija šogad pieredzēja problēmas ar jauno lidaparātu dzinējiem, kas, visticamāk, vismaz daļēji turpināsies arī nākamgad. Obligāciju dzēšanai kā vienu no variantiem uzņēmums izskata valsts finansējuma piesaisti.

“airBaltic” trešdien prezentēja finanšu rezultātus par pirmajiem deviņiem šī gada mēnešiem, kas caurmērā liecina par globālās aviosatiksmes un kompānijas atkopšanos. “Delfi Bizness” piedāvā piecus svarīgākos punktus, ko vērts zināt:

  • Labāki finanšu rezultāti, taču... Aviācijas sektors bija viens no pandēmijas periodā smagāk skartajām nozarēm. Arī “airBaltic” no tā neizbēga. Tas šķietami mainās: koncerns šogad deviņos mēnešos strādājis ar peļņu 9,122 miljonu eiro apmērā – pretstatā gandrīz 125 miljonu eiro lieliem zaudējumiem gadu iepriekš. Tomēr tas lielā mērā balstīts uz gada pirmajiem sešiem mēnešiem, jo trešajā ceturksnī “airBaltic” koncerns strādājis ar zaudējumiem 5,482 miljonu eiro apmērā. Tas ir 6,2 reizes mazāk nekā 2022. gada 3. ceturksnī.

    Apgrozījums 2023. gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies par 40,8%, sasniedzot 510,6 miljonus eiro. 2023. gada deviņos mēnešos “airBaltic” pārvadāja 3,4 miljonus pasažieru, kas ir par 41% vairāk nekā pirms gada.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!