Lai gan vēsturiski Baltijas tirgi ir auguši pat straujāk nekā lielākie un aktīvākie pasaules indeksi, kā norāda kopfinansējuma platformas “Capitalia” vadītājs Juris Grišins, pagājušais gads bija izņēmums. Pat tie daži IPO, kas notika, šķita smagnēji un samocīti, proti, investori nav steiguši izķert akcijas un uzņēmumiem bija jāpasvīst, lai sekmīgi noslēgtu procesu. Viņš arī "Nākotnes kapitālam" pastāsta, kur pats investēs un kāds zīmējas 2024. gads.

“Nākotnes kapitāla” vadītāju portfeļos pērn parādījās interesanta dinamika – ASV akciju tirgi, neskatoties uz prognozēm par sliktu gadu, auga visai strauji, kamēr Baltijas akcijas vai nu mīņājās uz vietas, vai lēnām zaudēja vērtību.

“Ārpus Baltijas valstīm pagājušais gads bija ārkārtīgi dinamisks – tas “rallijs” (cenu kāpums – red.) S&P, sevišķi tehnoloģiju akcijās, un viss, kas saistīts ar kriptovalūtām, ir bijis fantastisks. Ja mēs paskatāmies uz Baltiju – nekas nav noticis,” aizvadīto gadu raksturo “Capitalia” vadītājs Grišins. 

Eksperts, kurš pats iegulda arī Baltijā un kura vadītā platforma izsniedz aizdevumus vietējiem uzņēmējiem, skaidro, ka vēsturiski mūsu reģions ir uzrādījis diezgan labus rezultātus, bet šoreiz esam atpalikuši no Eiropas vidējā snieguma.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!