Foto: Shutterstock

ASV akciju tirgus septiņi tehnoloģiju uzņēmumi turpina dominēt pasaulē. Aprēķini liecina, ka šo uzņēmumu izlase, kurā iekļauti arī "Apple" un "Microsoft", tirgus kapitalizācijas ziņā apsteidz visas pasaules biržas, izņemot ASV. Kamēr eksperti atkārtoti spriež, vai šie uzņēmumi nav pārvērtēti, tie turpina augt vērtībā no ceturkšņa uz ceturksni.

Saskaņā ar jauno "Deutsche Bank" pētījumu tā dēvētajam lieliskajam septītniekam ir lielāka finansiālā ietekme nekā gandrīz visām citām pasaules valstu biržām.

"Apple", "Amazon", "Alphabet", "Meta", "Microsoft", "Nvidia", "Tesla" – šie uzņēmumi pārspēj visu biržas sarakstā iekļauto uzņēmumu peļņas rādītājus gandrīz visās G20 valstīs, teikts bankas šonedēļ publicētā pētījumā.

No G20 valstīm, tikai ASV, Ķīnas un Japānas uzņēmumiem, apvienojot visus to biržas sarakstos iekļautos uzņēmumus, ir lielāka peļņa nekā šīm septiņām kompānijām kopā, raksta medijs CNBC.

Milzu nauda

Iespējams, vēl šokējošāka ir atziņa, ka, ņemot kopā šo septiņu tehnoloģiju milžu tirgus kapitalizāciju, tie varētu izveidot otro lielāko biržu pasaulē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!