Foto: Publicitātes foto

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" akcionāri marta beigās lems par dividenžu izmaksu no 2023.gada ceturtā ceturkšņa peļņas, izmaksājot 0,0143 eiro par akciju, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kopumā dividendēs plānots izmaksāt 648 898,32 eiro.

Tāpat akcionāri lems par dividenžu politikas grozījumiem, nosakot, ka optimāls kapitāla struktūras līdzsvars tiek nodrošināts, ja uzņēmuma konsolidētais pašu kapitāls, pieskaitot subordinētās saistības, pret uzņēmuma kopējiem konsolidētajiem aktīviem ir lielāks vai vienāds ar 20%.

Uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulce sasaukta 28.martā plkst.15 "Skanstes City" Konferenču centrā, Skanstes ielā 50, 1.ieeja.

Sapulces darba kārtībā ir "DelfinGroup" dividenžu politikas grozījumi, kompānijas neauditētā konsolidētā 2023.gada starpperioda pārskata apstiprināšana, lēmums par ārkārtas dividenžu izmaksu. Tāpat akcionāri lems par "DelfinGroup" padomes atlīdzības izmaiņām.

Uzņēmuma valde nodrošinās iespēju akcionāriem balsot pirms sapulces un sapulcei pieslēgties attālināti, fiziski neierodoties uz sapulci.

Jau ziņots, ka "DelfinGroup" koncerna ieņēmumi pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 50,423 miljoni eiro, kas ir par 40,9% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 11,2% un sasniedza 6,628 miljonus eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā. Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia".

"DelfinGroup" akcionāri ir Aigaram Kesenfeldam piederošā SIA "Alppes Capital" (29,1% ), Agrim Evertovskim piederošās SIA "EC Finance" (18,81%) un SIA "AE Consulting" (8,9%), Lindai Kesenfeldei piederošās SIA "Curiosity Capital" (13,2%) un SIA "LK Investments" (4,9%). Kesenfeldu ģimenes SIA "L24 Finance" pieder vēl 0,26% "DelfinGroup" akciju.

Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!