Desmit Latvijas uzņēmumi ir izvirzīti konkursa "Eiropas Biznesa balva" ("European Business Awards" - EBA) 2011.gada fināla atlasei, kas šodien notiek Briselē, liecina informācija konkursa mājaslapā.

Konkursa finālam izvirzīti tirdzniecības uzņēmums "Maxima Latvija", celtniecības holdings "UPB", konsultāciju uzņēmums "Gateway Baltic", tipogrāfija "Livonia Print", lauksaimniecības un industriālās tehnikas tirgotājs "Konekesko Latvija", AS "Rīgas siltums", informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju uzņēmums "Datorikas institūts Divi", AS "Latvijas Valsts meži", farmācijas klīnisko pētījumu uzņēmumi "Dokumeds" un "Amber CRO".

Lai atlasītu labākos Eiropas Savienības uzņēmumus, kuri bijuši sekmīgi komerciāli, kā arī inovācijas un biznesa ētikas jomā, EBA izpētes komanda sešus mēnešus ir analizējusi vairāk nekā 1500 kompāniju visā Eiropā. "European Business Awards" finālā šogad sacentīsies 405 labākie biznesa uzņēmumi no visas Eiropas.

"Konekesko Latvija" "European Business Awards" finālā izvirzīts nominācijai "Korporatīvā atbildībai". "Konekesko Latvija" valdes priekšsēdētāja Antra Spickus skaidroja, ka, īstenojot sociālās atbildības programmu, "Konekesko Latvija" pēdējā pusotra gada laikā uzņēmumā turpināja uzlabojumus darba un vides jomā, izstrādājot kompānijas vides politiku. Tāpat turpinājās sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, izveidota stipendiju programma studentiem, kuri studē ar uzņēmuma darbību saistītās specialitātēs, kā arī izveidotas vairākas prakses vietas uzņēmuma pārdošanas, servisa un administrācijas departamentos.

"Konekesko Latvija" ir sākusi arī jaunu iniciatīvu - ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanas programmu un mežu stādīšanu -, kurā iesaistīti uzņēmuma darbinieki un mežsaimniecības nozares studenti. "Tādejādi "Konekesko Latvija" ir uzņēmums, kas ne tikai nodarbojas ar mežistrādes tehnikas pārdošanu, bet arī rūpējas par vides attīstību un aizsardzību," sacīja Spickus.

Konkurss "European Business Awards", ko sponsorē Šveices banka "HSCB", šogad notiek jau piekto reizi. Tā mērķis ir apzināt un godalgot Eiropas Savienības uzņēmumus ar izciliem sasniegumiem, labu praksi un inovatīvām idejām. Konkursā pārstāvēti visdažādākie uzņēmumi neatkarīgi no to lieluma un vai darbības veida.

EBA programma realizē trīs būtiskus mērķus Eiropas biznesa sabiedrības attīstībai - izceļ piemērus, uz ko tiekties, godina un atbalsta individuālus un korporatīvos panākumus, kā arī sniedz analīzi un materiālu, ko mācīties no šiem unikālajiem uzņēmumiem. Uzņēmumus vērtē vadošie Eiropas uzņēmēji, politiķi, uzņēmēji, viedokļu līderi, akadēmiķi un mediju pārstāvji.

Uzņēmumi šogad tiks apbalvoti 11 nominācijās - "Labākais darba devējs", "Inovāciju balva", "Labākais izpilddirektors", "Rūpes par klientu", "Rūpes par vidi" un citās. Konkursa fināls notiek 22.jūlijā Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!