Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Tieslietu departaments iesniedzis prasību tiesā pret tehnoloģiju gigantu "Apple", apsūdzot kompāniju viedtālruņu tirgus monopolizācijā un konkurences apspiešanā, vēsta BBC.

Tiek apgalvots, ka "Apple" ļaunprātīgi izmantojis "iPhone" lietotņu veikala kontroli, lai klientus un lietotņu izstrādātājus piespiestu palikt "Apple" lietotājiem. lientus un izstrādātājus.

"Apple" ir apsolījusi "enerģiski" cīnīties pret šo prasību un noliedz apgalvojumus.

Šī apjomīgā sūdzība, kas iesniegta federālajā tiesā Ņūdžersijā kopā ar 16 štatu ģenerālprokuroriem, ir viens no līdz šim lielākajiem izaicinājumiem uzņēmumam "Apple", kas pēdējos gados ir atvairījis arvien vairāk sūdzību par savu praksi.

Tajā apgalvots, ka "Apple" izmantoja "virkni mainīgu noteikumu" un ierobežoja piekļuvi savai aparatūrai un programmatūrai, lai palielinātu savu peļņu, vienlaikus palielinot izmaksas klientiem un kavējot inovācijas.

""Apple" ir saglabājusi monopolstāvokli viedtālruņu tirgū, ne tikai apsteidzot konkurentus pēc būtības, bet arī pārkāpjot federālo pretmonopola likumu," preses konferencē, kurā tika paziņots par prasību, sacīja ģenerālprokurors Meriks Garlends.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!