Foto: Publicitātes foto

Igaunijas lidsabiedrība ”Estonian Air” šī gada deviņos mēnešos cietusi 20,2 miljonus eiro (aptuveni 14 miljonu latu) lielus zaudējumus, tāpēc plāno mainīt darbības virzienu, kā arī kompānijas vadītāju – darbu zaudēs līdzšinējais izpilddirektors Tero Taskila.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka visi pašreizējie padomes locekļi iesniegs ekonomikas un satiksmes ministram atlūgumus, vēsta ”Delfi.ee”.

2010.gadā, kad valsts ieguvusi aviosabiedrības kontrolpaketi, tika noteikts mērķis – padarīt aviosatiksmi intensīvāku un palielināt peļņu. Pērn rudenī uzņēmums paziņoja, ka koncentrēsies uz maršrutu skaita palielināšanu.

Šī gada vidū kļuva skaidrs, ka izvēlētā stratēģija paredzēja riskus, un, tiem piepildoties, ievērojami pasliktinājušies lidsabiedrības darbības rādītāji, skaidrojis ”Estonian Air” padomes priekšsēdētājs Erkki Rāzuke.

Pērn deviņos mēnešos ”Estonian Air” zaudējumi sasnieguši 11,2 miljonus eiro (aptuveni 7,8 miljonus latu). Pērn jūnijā ”Estonian Air” uzraudzības padome iecēla bijušo ”airBaltic” komercdirektoru Tero Taskilu par šī uzņēmuma prezidentu un izpilddirektoru, bet šonedēļ viņš amatu zaudējis.

Ņemot vērā rezultātus, lidsabiedrības padome nolēma mainīt uzņēmuma darbības virzienu, koncentrējoties uz Igaunijai svarīgajiem galamērķiem, lidojumiem uz kuriem ir stabils pieprasījums. Par uzņēmuma vadītāju iecelts Jans Palmers, kurš sāks darbu ceturtdien. Palmeram ir divdesmit gadu pieredze aviācijas nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!