Foto: AFP/Scanpix
Igauniju joprojām interesē Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekts, bet tam jābūt ekonomiski pamatotam, ceturtdien uzsvēris Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, tiekoties ar Lietuvas valdības vadītāju Aļģirdu Butkeviču (abi premjeri attēlā).

Savukārt Butkevičs, kas ieradies darba vizītē Tallinā, kolēģim apsolījis, ka Lietuva atomelektrostaciju cels tad, ja eksperti apliecinās, ka šis projekts būs pelnošs un cena - izdevīga patērētājiem.

Kā jau norādīts Lietuvas premjera nesenās Latvijas vizītes laikā, viņa valdība nolēmusi nesasteigt lēmumu pieņemšanu šai jautājumā, tādēļ izveidota darba grupa, kas sīki izanalizēs Lietuvas enerģētiskās neatkarības stratēģiju un pavasarī sniegs optimālāko un patērētājiem pieņemamāko risinājumu.

Kā nesen atzina politologs, Igaunijas ārpolitikas institūta direktors Andress Kasekamps, Igaunijā Visaginas AES projekta izredzes pēc lietuviešu noraidošā balsojuma referendumā tiek vērtētas visai pesimistiski un prāva daļa igauņu ir vīlušies un pat aizkaitināti, ka iecerētās spēkstacijas liktenis atkal kļuvis neskaidrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!