Foto: Publicitātes foto
Naftas cenas aizvadītajā nedēļā piedzīvoja lielāko kritumu vienas nedēļas laikā kopš pagājušā gada decembra, noslīdot par aptuveni 3%.

Kritumu sekmēja ne visai spožās prognozes par ekonomikas attīstību un attiecīgi pieprasījumu pēc naftas un tās produktiem.

Eiropas Komsija savās jaunākajās prognozēs lēš, ka eiro zonā ekonomikas kritums šogad kritīsies par 0,3%. Savukārt ASV Amerikas Naftas institūts publicēja pārskatu, kurš liecina par ASV komerciālo degvielas rezervju palielināšanos.

Nedēļa sākās ar to, ka Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm martā pirmdien nemainījās, jo ASV bija brīvdiena. "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī Londonas biržā kritās par 0,28 ASV dolāriem līdz 117,38 dolāriem par barelu.

Otrdien pasaules naftas cenas pieauga. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm martā otrdien kāpa par 0,80 ASV dolāriem līdz 96,66 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī Londonas biržā pieauga par 0,14 ASV dolāriem līdz 117,52 dolāriem par barelu.

Pasaules naftas cenas trešdien kritās. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm martā trešdien kritās par 2,20 ASV dolāriem līdz 94,46 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī Londonas biržā saruka par 1,92 ASV dolāriem līdz 115,60 dolāriem par barelu.

Arī ceturtdien bija cenu kritums. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī ceturtdien kritās par 2,38 ASV dolāriem līdz 92,84 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī Londonas biržā saruka par 2,07 ASV dolāriem līdz 113,53 dolāriem par barelu.

Piektdien Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm aprīlī bija 93,13 dolāri par barelu, kas ir par 2,8% mazāk nekā iepriekšējās nedēļas beigās. Londonas biržā "Brent" markas jēlnaftas cena bija 114,1 dolārs par barelu, kas ir par 3% mazāk nekā iepriekšējā piektdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!