Foto: Wikipedia

Vācijas Datu aizsardzības birojs pirmdien paziņoja, ka piemērojis 145 000 eiro (101 906 latu) lielu naudas sodu ASV interneta kompānijai "Google", kas, realizējot "Street View" projektu, pretlikumīgi apkopojusi ievērojamu apjomu privātu datu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Datu aizsardzības birojs Hamburgā norādīja, ka kompānijai piemērojis soda naudu 145 000 eiro (101 906 latu) apmērā par privātuma pārkāpumiem. Biroja vadītājs Johaness Kaspars uzsvēra, ka, viņaprāt, „šis gadījums ir viens no lielākajiem vēsturē zināmajiem datu aizsardzības pārkāpumiem". Kaspars arī komentēja, ka piemērotais sods esot krietni par mazu, taču lielāku sodu neļauj piemērot Vācijas likumdošana.

Speciāli aprīkotas "Google" automašīnas no 2008.gada līdz 2010.gadam "Street View" projekta ietvaros fotografējušas pilsētu ielas, kā arī ievākušas datus no bezvadu tīkliem. „Google” no šiem bezvadu tīkliem nelikumīgi esot ieguvis pat e -pastus, to paroles, fotogrāfijas un čatu sarakstes. Tai tika uzdots nelegāli ievāktos datus nekavējoties izdzēst, kas bez pretenzijām no ASV interneta giganta tika arī darīts.

„Google” ir pasaulē populārākā interneta meklētājprogramma, ko 1998. gadā izveidoja Sergejs Brins un Lerijs Peidžs. Kompānija bāzēta ASV štata Sanfrancisko pilsētā Mauntinvjū. „Google” ir kļuvis par vienu no mūsdienu atpazīstamākajiem un visvairāk pielietotajiem zīmoliem. ”Google” nodarbina 53 891 pilna laika darbinieku, salīdzinoši ar pērn 53 861 nodarbināto.

ASV kompānija šī gada pirmajos trīs mēnešos nopelnījusi 3,4 miljardus dolāru (1,8 miljardu latu), kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgā periodā pagājušā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!