Foto: EPA/LETA
Eiropas Savienība (ES) piešķīrusi Grieķijai kārtējo palīdzības maksājumu - 7,2 miljardus eiro (piecus miljardus latu) -, lai vērienīgās tautsaimniecības glābšanas programmas ietvaros palīdzētu rekapitalizēt tās grūtību piemeklētās bankas, piektdien pavēstīja amatpersonas.

Eiropas Finanšu stabilitātes fonds (EFSF) - Eirozonas sākotnējais parādu krīzes risinājumu mehānisms - veicis maksājumu, lai palīdzētu bankām veikt to lomu centienos nostādīt valsti atpakaļ uz kājām.

"Šim finansējumam vajadzētu palīdzēt centieniem radīt veselīgu un funkcionējošu finanšu sektoru, kas ir priekšnosacījums tam, lai atgūtos Grieķijas tautsaimniecība," paziņojumā norādīja EFSF vadītājs Klauss Reglings.

EFSF kopumā apņēmies sniegt Grieķijai finanšu palīdzību 144,6 miljardu eiro apjomā. No šīs summas 127,6 miljardi eiro jau ir piešķirti, teikts paziņojumā.

Grieķijā, kur jau sesto gadu turpinās recesija, sākušas parādīties provizoriskas pazīmes, ka tās tautsaimniecība beidzot - pēc ES un Starptautiskā Valūtas fonda glābšanas (SVF) programmu līdzekļu saņemšanas - varētu būt stabilizējusies.

Grieķijai ES un SVF kopumā kopš 2010.gada atvēlējuši 240 miljardus eiro, un privātie kreditori piekrituši norakstīt parādsaistības par vairāk nekā 100 miljardiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!