Foto: stock.xchng
Pēdējās dienās hakeri masveidā uzbrukuši Krievijas lielāko banku – valsts centrālās bankas, ”Sberbank”, ”Alfa Bank” un ”Gazprombank” - interneta vietnēm, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, ziņo portāls ”Banki.ru”

Uzbrukumu organizējusi hakeru grupa "Anonymous Caucasus", kas šā gada 30. septembrī "YouTube" paziņojusi par nodomu uzlauzt Krievijas banku interneta vietnes. "Mēs gribam, lai Krievijas valdība un pilsoņi zaudētu pieeju saviem rēķiniem. Mēs arī turpmāk plānojam pasākumus pret informācijas resursiem," paziņojusi grupa.

Savā "Facebook" lappusē hakeru grupa ievietojusi ekrānšāviņu, kas apliecina "Sberbank" interneta vietnes uzlaušanu, bet 3. oktobrī turpat publicēts arī paziņojums par uzbrukumu Krievijas Centrālās bankas mājaslapai.

"Kaspersky DDoS Prevention" projekta vadītājs Aleksejs Afanasjevs portālam apliecinājis: "Līdz šim esam novērojuši četrus DDoS uzbrukumu viļņus vienas dienas laikā. Dažāda garuma uzbrukumiem pakļautas lielāko banku - "Sberbank", "Alfa Bank", "VTB", "Gazprombank" un centrālās bankas - interneta vietnes. Var teikt, ka visi uzbrukumi bija vērsti pret banku interneta vietnēm, taču, mūsu ieskatā, pakalpojumu sniegšanu netraucēja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!