Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas Valsts domē iesniegti vairāki tiesu apstiprināti izpildraksti par parādu piedzīšanu no domes deputātiem, kas nav savlaicīgi seguši savas kredītsaistības.

Portāls "banki.ru" vēsta, ka šajā sarakstā iekļauti "Vienotās Krievijas" deputāti Zaurs Askenderovs un Elena Nikolajeva, "Taisnīgās Krievijas" deputāti Oļegs Mihajevs, Adnans Muzikajevs un Vladimirs Parahins.

Sarakstā iekļautais Liberāldemokrātiskās partijas deputāts Dmitrijs Nosovs jau paspējis savas parādsaistības dzēst.

Krievijas domes vicespīkers, "Vienotās Krievijas" pārstāvis Sergejs Ņeverovs jau paspējis paziņot, ka parādos iestigušajiem deputātiem nav pamata cerēt, ka deputātu imunitāte viņiem palīdzēs izvairīties no kredītu atmaksas. Ja viņi mēģināšot to izmantot, dome lemšot par deputāta mandāta anulēšanu konkrētajam deputātam.

Askendarovs "Izvestja" stāstījis, ka naudu, kas 2011.gadā "izlaista" caur deputāta bankas kontu, aizņēmies kāds cits cilvēks un pats deputāts tikai pēc tiesas apstiprinātā izpildu raksta saņemšanas uzzinājis, ka kļuvis par parādnieku. Viņš jau nomaksājis vienu miljonu rubļu no kopumā 18,2 miljonus rubļu (402 tūkstošu eiro) lielā parāda un apņēmies parādu segt no savas deputāta algas.

Līdzīgi arī viņa kolēģe Nikolajeva, kuras nenosegtās kredītsaistības pārsniedz 127 miljonus rubļu (2,8 miljonus eiro), apgalvo, ka pati neatmaksāto kredītu nemaz nav ņēmusi – viņa bijusi tikai galvotāja. Tomēr "Izvestja" noskaidrojusi, ka kompānija "Liga", kas ņēmusi kredītu, saistīta ar Nikolajevas dzīvesbiedru. Pati Nikolajeva apgalvo, ka visas domstarpības ar banku, kas izsniegusi kredītu, nokārtojusi vēl pērnā gada 30. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!