Foto: stock.xchng
Japānas firma "Suntory Holdings" piedāvājusi 16 miljardus dolāru amerikāņu kompānijai "Beam", kas ražo slavenos viskijus "Jim Beam" un "Maker's Mark", ziņo ārzemju mediji.

Japāņi savus konkurentus novērtējuši uz 13,6 miljardiem dolāru un piekrituši arī nomaksāt "Beam" parādus 2,4 miljardu dolāru apmērā, teikts kompānjiju kopīgi izplatītajā preses informācijā. Šī summa par 25% pārsniedz "Beam" kapitalizāciju biržā attiecīgajā dienā, kad tika izdarīts šis paziņojums.

"Beam" vadība jau ir piekritusi darījumam, turklāt "Suntory" jau paziņojuši, ka negrasās nomainīt kompānijas menedžerus ar Metjū Šetoku vadībā.

Šo gigantu apvienošanās rezultātā radīsies kompānija, kuras pārdošanas apjoms sasniegs 4,3 miljardus dolāru gadā. Tai piederēs tādas populāras un pretižas alkoholisko dzērienu markas kā konjaks "Courvoisier", tekila "Sauza", viskijs "Bowmore Scotch" un liķieris "Midori".

"Suntory Holdings" šis ir lielākais darījums kompānijas vēsturē. Līdz šim tā par trim miljardiem dolāru 2009. gadā "aprija" bezalkoholisko dzērienu ražotājus "Orangina Schweppes". "Beam" japāņi centās iegādāties jau kopš 2011. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!