Foto: AFP/Scanpix
Pasažieri, kuri jau nopirkuši biļetes uz kādu no nākamajiem "Malaysia Airlines" reisiem, bet vairs ar šo kompāniju nevēlas lidot, var saņemt atpakaļ savu iemaksāto naudu par jau nopirktajām biļetēm, informāciju apstiprina portāls "Sky News".

Pasažieri, kuri nopirkuši lidojuma biļetes laikā līdz 25. jūlijam, var saņemt savu iemaksāto naudu atpakaļ pilnā apmērā.

Lidsabiedrība spērusi šādu soli, apzinoties, ka daudzus kompānijas klientus pēc 17.jūlija traģiskās avārijas Ukrainā māc pamatīgas drošības bažas.

"Malaysia Airlines" vēl neprognozē, cik cilvēki vēlēsies atgūt naudu atpakaļ. Taču jau piektdien, 18. jūlijā, vienu dienu pēc lidmašīnas katastrofas, lidsabiedrības akciju cena kritās vairāk nekā par 10 %.

"Sky News" vēsta, ka lidsabiedrībai pēdējie trīs gadi finansiālā ziņā nav bijuši tie veiksmīgākie. 2013. gadā "Malaysia Airlines" strādāja ar 215 miljonu mārciņu jeb apmēram 284 miljonu eiro zaudējumu, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad zaudējumi sasniedza 80 miljonus mārciņu.

69 % no lidsabiedrības ir valsts īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!