Foto: Publicitātes foto

Aviācijas tirgū ir jūtama bruņoto konfliktu Izraēlā un Ukrainā ietekme - samazinās pieprasījums pēc biļetēm, kā arī ir jāveic izmaiņas maršrutos, pastāstīja Ungārijas zemo cenu aviokompānijas "Wizz Air" komercdirektors Ģērģs Abrāns (György Abrán).

"Ietekme ir. Pašlaik karadarbības zonas ir gan Ukrainā, gan vairākās vietās Tuvajos Austrumos un virs tām nevar notikt normāla satiksme. Tā ir tiešā ietekme. Taču ir arī netiešā ietekme, jo cilvēki dzird ziņas par notikumiem šajās zonās un samazinās pieprasījums pēc biļetēm. Tas ir "Malaysia Airlines" faktors, tā ir Gazas joslas konflikta intensificēšanās pēdējās nedēļās Izraēlā. Es ļoti ceru, ka visas šīs problēmas drīz tiks atrisinātas un mēs atgriezīsimies pie normālas dzīves. Tomēr tas viss prasīs laiku, tādēļ īstermiņa prognozes šiem maršrutiem nav īpaši labas," atzina aviokompānijas komercdirektors.

Konflikti ietekmējuši arī maršrutus Baltijā. "Jā, mēs redzam ietekmi. Mums ir maršruts Viļņa – Telaviva, kur ietekme ir vistiešākā. Tāpat mēs no Viļņas lidojam uz Gruziju un šis maršruts gāja pāri Ukrainai. Tagad lidojums prasa vairāk laika un vairāk arī izmaksā. Tādēļ jā – ietekme ir redzama arī šeit," teica Abrāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!