Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas enerģētikas giganta "Gazprom" neto peļņa, salīdzinot ar pērno gadu, pirmajos trīs ceturkšņos samazinājusies 13 reizes, vēsta "Lenta.ru".

Pērn pirmajos trīs gada ceturkšņos kompānija nopelnīja 466,6 miljardus rubļu (8,1 miljardu eiro), kamēr šogad izdevies sasniegt vien 35,8 miljardu rubļu (622 miljonu eiro) peļņu, kas ir 13 reizes mazāk.

Uzņēmuma publiskā paziņojumā tas pamatīgo peļņas kritumu skaidro ar to, ka 256,9 miljardi rubļu (aptuveni 4,7 miljardi eiro) esot nodots kompānijas infrastruktūras uzlabošanai un kapitāla rezervei, lai nodrošinātos ar spēju finansēt uzņēmuma parādsaistības. Otrs peļņas radītāju samazinājuma iemesls esot rubļa vērtības kritums attiecībā pret dolāru un eiro.

Kā norāda ekonomikas eksperti, straujo rubļa kritumu paātrinājušas ziņas par iespējamām tālākām rietumu sankcijām pret Krieviju.

Tajā pašā laikā uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 1,57 procentiem un sasniedzis, 2,86 triljonus rubļu (aptuveni 50 miljardus eiro). Galvenais peļņas avots – dabasgāzes tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!