Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible brīdinājis Atēnas, ka jebkurai jaunai Grieķijas valdībai nāksies ievērot savu priekšteču saistības.

"Mēs turpināsim Grieķijai palīdzēt grūto reformu ceļā," sestdien publicētajā intervijā laikrakstam "Bild" norādīja Šeible, piebilstot, ka gadījumā, ja Atēnas tomēr izvēlēsies "citu ceļu, tas būs daudz grūtāks".

Gadījumā, ja Grieķijas parlamentam arī pirmdien neizdosies ievēlēt jaunu prezidentu, valstī nāksies izsludināt parlamenta ārkārtas vēlēšanas, un Eiropas Savienībā (ES) pieaug bažas, ka šajās vēlēšanās var uzvarēt kreisie ekstrēmisti, kas sola pārskatīt līdzšinējās vienošanās par starptautisko finansiālo palīdzību, kā arī atteikties no līdzšinējās taupības politikas.

Šeible norādīja, ka Atēnas pēdējos gados panākusi "milzīgu progresu", taču brīdināja, ka kreiso ekstrēmistu partija "Syriza" rada Grieķijas valdībai nopietnas problēmas.

"Jaunas vēlēšanas neko nemainīs attiecībā uz Grieķijas parādu. Ikvienai jaunai valdībai būs jāievēro vienošanās, kuras noslēguši tās priekšteči," uzsvēra Vācijas finanšu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!