Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija parakstījusi līgumu ar Jordānijas karalisti par desmit miljardus ASV dolāru vērtu atomelektrostacijas būvi, ceturtdien ziņo aģentūra "Reuters".

Darījums paredz, ka līdz 2022.gadam Krievija Jordānijā izbūvēs karalistes pirmo atomelektrostaciju. Būvniecības darbus nodrošinās Krievijas valsts atomenerģētikas kompānija "Rosatom".

Jordānija, nespējot nodrošināt iedzīvotājiem un biznesa videi pietiekamus elektrības resursus, jau ilgstoši meklējusi risinājumu enerģētikas problēmām. Līdz 2022.gadam tikšot uzbūvēta 2000 megavatu stacija, kas spēšot līdzsvarot elektrības pieprasījumu Jordānijā, norādījusi karalistes atomenerģijas komisija.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Krievija panākusi vienošanos ar Ēģipti, piekrītot arī Kairai uzbūvēt valsts pirmo atomelektrostaciju. Tāpat ziņots, ka Ungārija pērn parakstīja līgumu ar Krievijas "Rosatom" par tās vienīgās AES paplašināšanu.

"Rosatom" investīciju programma, kā norāda "Reuters", ik gadu ļauj ieguldīt 300 -350 miljardus ASV dolāru lielas investīcijas kodolenerģijas projektos Krievijā un ārzemēs. "Reuters" atgādina, ka tā ir nozare, kurā kopš 2011.gada Japānas Fukušimas stacijas traģēdijas aizvien valda pamatīgas bažas par drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!