Foto: Reuters/Scanpix

Ražošanas sektora veselību raksturojošais indekss "Purchasing Managers' Index" (PMI) Ķīnā šā gada aprīlī samazinājies līdz 48,9 punktiem, salīdzinot ar 49,6 punktiem martā, liecina pirmdien publiskotie britu bankas HSBC jaunākie dati.

Tādējādi indekss piedzīvojis straujāku kritumu par sākotnēji lēsto samazinājumu līdz 49,2 punktiem un sasniedzis zemāko līmeni kopš pērnā gada aprīļa.

Turklāt PMI indekss zem 50 punktu atzīmes liecina par rūpniecības nozares lejupslīdi.

Šis indekss norāda uz Ķīnas rūpniecības nozares aktivitāti, un tam rūpīgi seko līdzi analītiķi, lai noteiktu pasaulē otras lielākās ekonomikas veselību.

Analītiķi skaidro, ka Ķīnas rūpniecības nozari turpina negatīvi ietekmēt vājais pieprasījums, kā arī cenu un nodarbinātības kritums.

Jaunākie Ķīnas rūpniecības aktivitātes dati palielinājuši arī satraukumu laikā, kad pasaules otra lielākā ekonomika piedzīvo izaugsmes palēnināšanos.

Jau ziņots, ka Ķīnas ekonomika pērn pieauga par 7,4%, tādējādi reģistrējot lēnāko izaugsmi kopš 1990.gada.

Savukārt šā gada šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, Ķīnas ekonomika pieauga par 7%, fiksējot lēnāko izaugsmi kopš 2009.gada pirmajiem trīs mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!