Foto: AFP/Scanpix

Eiropas aviobūves gigants "Airbus" ASV Patentu un preču zīmju iestādē ieguvis virsskaņas ātruma pasažieru lidmašīnas būvniecības patenttiesības. Kompānijas iecerētā lidmašīna varētu samazināt lidojuma ilgumu no Tokijas līdz Londonai no pašreizējām 12 stundām līdz trim stundām, ziņo "The Guardian".

Kā vēsta britu medijs, lidmašīna spēs attīstīt divreiz lielāku ātrumu, nekā tās priekšgājēja, līdz šim vienīgā pasažieru lidmašīna, kas lidojusi ar virsskaņas ātrumu – " Concorde".

2003. gadā aviokompānijas "Air France" un "British Airways" paziņoja, ka pārtrauc transatlantiskajos pasažieru reisos izmantot superātrās virsskaņas lidmašīnas "Concorde", kas lidojumus bija veikušas 27 gadus.

2000. gadā Parīzē notikusī "Concorde" katastrofa iedragāja pasažieru uzticību šai lidmašīnai, un, kad 16 mēnešus pēc šīs avārijas reisi ar "Concorde" tika atsākti, šī tipa lidmašīnas turpināja vajāt dažādas tehniskas problēmas.

"Airbus" gan pagaidām neprecizē, kad varētu sākties patentētā gaisa kuģa būvniecība, norādot, ka lidmašīna savu komercdarbību varētu uzsākt vien pēc 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!