Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina sapņi par bijušās Padomju Savienības vēriena atjaunošanu nav skaidrojami ar vēsturiski politiskām ambīcijām, bet gan vienkārši ar ekonomiku, šādu uzskatu intervijā "CNN Money" paudis leģendārais investors, "DoubleLine Capital" dibinātājs Džefrijs Gundlahs.

Gundlahs uzskata, ka Krieviju piemeklējusi demogrāfijas katastrofa – iedzīvotāju vidējais vecums strauji palielinās, līdz ar to darbspējīgā vecumā esošu cilvēku skaits tik pat strauji samazinās.

CNN norāda, ka nākamo 35 gadu laikā darbspējīgo cilvēku skaits Krievijā vecuma dēļ samazināsies par 14%, tādējādi apdraudot valsts tautsaimniecības stabilitāti.

"Krievija piedzīvos lielāko tautas izzušanu pasaules vēsturē. Nav brīnums, ka Putina kungs vēlas jau tagad nodrošināties un pārņemt jaunas teritorijas, kurās ir liels krievvalodīgo skaits," sacījis miljardieris.

"Bez piemērotas politikas uz uzvedības maiņas, sabiedrības novecošanās novājinās Krievijas ekonomikas izaugsmi un fiskālo ilgtspēju," sacījis Gundlahs.

CNN, atsaucoties uz Pasaules bankas datiem, atgādina, ka kopš 1950. gada Krievijā dubultojies to iedzīvotāju īpatsvars, kuriem ir pāri 60 gadiem – 1950. gadā tie bija aptuveni 7,7%, bet 2010. gadā 18%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!