Foto: AFP/Scanpix

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" vadītājs Matiass Millers trešdien atvainojās saniknotajiem akcionāriem par kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu, kas novedis uzņēmumu vēl nepieredzētā krīzē.

""Volkswagen" grupas un visu darbinieku vārdā es atvainojums jums, akcionāriem, ka jūsu uzticēšanās "Volkswagen" bijusi nodota," ikgadējā akcionāru sanāksmē norādīja Millers.

"Šie pārkāpumi ir pretstatā visam, kam tic "Volkswagen"," sacīja Millers.

"Volkswagen" pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Uzņēmums joprojām ir tālu no tā, lai izkļūtu no šī skandāla, jo tā radītās izmaksas ir neaprēķināmas un pagaidām nav skaidrs, vai "Volkswagen" iekšējā izmeklēšanā tiks atklāti konkrēti vainīgie šajos pārkāpumos.

Tāpat kompāniju sagaida vairāki regulatoru piemēroti naudassodi, kā arī klientu un akcionāru ierosinātas tiesas prāvas.

Vienlaikus Millers trešdien gan akcionāriem norādīja, ka šī krīze varētu sniegt arī ieguvumus.

"Šī krīze ir arī pavērusi durvis. Tā likusi mums stiprināt un paātrināt aizkavētās izmaiņas, kā arī noteikt jaunas prioritātes. Pārvērst šo krīzi par iespēju jau no sākuma bijis mans mērķis," uzsver Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!