Foto: stock.xchng
Igaunijas Informācijas sistēmu pārvalde (RIA) un Somijas Iedzīvotāju reģistru centrs piektdien parakstīja vienošanos par Igaunijas datu apmaiņas sistēmas "X-tee" ("X-Ceļš") un tās Somijas analoga "Palveluvayla" savienošanu ne vēlāk kā nākamā gada aprīlī.

Tas ļaus sākt apmaiņu starp Igaunijas un Somijas valstu datubāzēm, paziņoja RIA. Pārvaldes datu apmaiņas jomas vadītājs Heiko Vainsalu norādīja, ka droša un raita datu apmaiņa veicinās elektronisko pakalpojumu pieejamību abās valstīs.

Igaunija un Somija plāno kopīgi izstrādāt "X-tee" datu sistēmu un iespējams arī citus elektroniskās pārvaldības pakalpojumus. Tāpat tiek meklēti partneri citās valstīs, piektdien paziņoja Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrija, norādot, ka projektā nākamgad katra valsts plāno investēt 1,2 miljonus eiro.

"Igaunija un Somija plāno nodibināt bezpeļņas organizāciju, kuru vienādās daļās finansētu tās biedri," sacīja ministrijas preses pārstāvis Mihkels Loide.

Jau vēstīts, ka Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass maijā Helsinkos ar Somijas valdības vadītāju Juhu Sipili parakstīja kopīgu paziņojumu, kas iekļauj sākotnējo plānu pārrobežu datu apmaiņai un elektroniskajiem pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!