Foto: Reuters/Scanpix
Meksikā bāzētā pasaules otrā lielākā būvniecības materiālu kompānija "Cemex" izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka ne tiešā, ne pastarpinātā veidā nepalīdzēs būvēt ASV prezidenta Donalda Trampa iecerēto sienu uz Meksikas robežas, vēsta "CNN Money".

"Vēlos par šo jautājumu izteikties pavisam skaidri – "Cemex" nepiedalīsies sienas būvniecībā," paziņojumā sacījis kompānijas vadītājs Rohelio Sambrano. Viņš apliecināja, ka kompānija nav pieteikusies iepirkuma konkursa pirmajā kārtā, kurā prezidenta administrācija cenšas atrast būvniekus.

Kompānijas paziņojums seko neilgi pēc Meksikas ārlietu ministra lūguma – Luiss Videgarajs uzrunā lielākajiem valsts uzņēmumiem lūdza ielūkoties savā sirdsapziņā, pirms pieņemt lēmumu par piedalīšanos sienas būvniecībā.

Ziņots, ka ASV prezidenta administrācija vēlas uzcelt uz Meksikas robežas deviņus metrus augstu mūri. Valdības vietnē ievietotas iespējamā kontrakta prasības liecina, ka mūriem jāizskatās "labi no ziemeļu puses" un jābūt tādam, kuram ir grūti pārkāpt vai izlauzties cauri.

Meksikas kompānija 2007. gadā uzsāka rūpnīcas būvniecību arī Latvijā, Brocēnos, un tās būvniecībā ir investējusi vairāk nekā 300 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!