Foto: AP/Scanpix
Japānas elektronikas un tehnoloģiju kompānija "Toshiba Corp." otrdien brīdināja, ka tās izdzīvošana ir apdraudēta, uzņēmumam publiskojot ilgi aizkavētos finanšu rezultātus par šā biznesa gada trešo ceturksni, kas noslēdzās decembrī.

"Toshiba" vēsta, ka trešais ceturksnis noslēgts ar 532,5 miljardu jenu (4,5 miljardu eiro) tīrajiem zaudējumiem.

Uzņēmums jau divreiz bija aizkavējis finanšu rezultātu publiskošanu un saskārās ar iespējamību, ka tā akciju kotēšana varētu tikt pārtraukta Tokija fondu biržā, ja netiks ievērots arī 11.aprīlī noteiktais termiņš.

Japānas finanšu regulatori bija devuši vairāk laika "Toshiba", lai izvērtētu vērienīgo aktīvu norakstīšanu ASV atomenerģētikas tehnoloģiju struktūrvienībā "Westinghouse Electric Co.", kas pagājušajā mēnesī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu.

"Pastāv ievērojama ticamība, ka uzņēmuma finanšu situācija pasliktināsies, ņemot vērā problēmas struktūrvienībā "Westinghouse"," norāda "Toshiba".

"Toshiba" jau pērn decembrī brīdināja par iespējamiem vairāku miljardu dolāru zaudējumiem struktūrvienībā "Westinghouse Electric".

Kompānijas juristi un neatkarīgs auditēšanas uzņēmums izpēta grāmatvedību saistībā ar "Westinghouse Electric" īstenotu darījumu, kurā tas iegādājās ASV uzņēmumu, kas būvē atomelektrostacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!