Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc lielākā akcionāra "Etihad Airways" lēmuma pārtraukt finansiālu atbalstu Vācijas aviokompānija "Air Berlin" nolēmusi tiesā iesniegt maksātnespējas pieteikumu, vēsta "Bloomberg".

"Air Berlin" paziņojumā skaidro, ka turpinās īstenot lidojumus par valdības sniegtajiem aizdevumiem, taču maksātnespējas pieteikums īsi pirms septembrī gaidāmajām vēlēšanām Vācijā apdraud tūkstošiem darbavietu uzņēmumā.

Aviokompānija "Lufthansa" apsver iespēju iegādāties daļu no "Air Berlin", kas Vācijā ir sīvākie konkurenti lidojumu nodrošināšanā.

Sešu gadu laikā "Air Berlin" ir strādājusi ar 2,7 miljardu eiro zaudējumiem, aviokompānijas parādsaistībām sasniedzot 1,2 miljardus eiro. Abu Dabī bāzētā lidsabiedrība "Etihad" 2012. gadā iegādājās 29% Vācijas aviokompānijas daļu.

"Air Berlin" vadība secinājusi, ka pēc "Etihad" palīdzības apturēšanas vairs nav iespējama pozitīva uzņēmuma virzība uz priekšu. "Etihad" skaidro, ka finansēšana pārtraukta, jo pēdējos mēnešos "Air Berlin" uzrādījusi nepieredzēti sliktus rādītājus.

Vācijas Ekonomikas un Transporta ministrijas paziņojušas, ka valdība nodrošinās 150 miljonu eiro aizdevumu, lai aviokompānija pagaidām spētu nodrošināt lidojumus.

Vēstīts, ka maijā grūtību priekšā nonāca Itālijas lielākā aviokompānija "Alitalia". Darbiniekiem bija jābalso par plānu, kas paredz divu miljardu eiro lielu finanšu ietaupījumu. Tas ietvēra 1600 darbavietu samazinājumu 12,5 tūkstošu lielajā darba kolektīvā. Balsojumā par plāna ieviešanu piedalījās 90% darbinieku, aptuveni divām trešdaļām no tiem nobalsojot pret reformām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!