Foto: LETA

Viens no Lietuvas lielākajiem tirdzniecības tīkliem - "Iki" - trešdien, 8. janvārī, paziņojis, ka vairs neiepirks kartona un hiēnas papīra ražotāja "Grigeo" produkciju, iekams nebūs atbildēts uz visiem jautājumiem saistībā ar aizdomām, ka kompānijas meitasuzņēmums "Grigeo Klaipeda" apzināti ieplūdinājis Kuršu jomā neattīrītus notekūdeņus.

"Šobrīd uzņēmējiem ir iespēja nevis vārdos, bet reālos darbos parādīt sociāli atbildīgu stāju. "Iki" pats ievēro augstākos profesionālos un ētiskos standartus un pieprasa to arī no saviem partneriem," paziņojumā presei norādījusi "Iki" preses pārstāve Indre Baltrušaitiene.

Kā viņa apliecinājusi ziņu aģentūrai BNS, līdz šim iepirktā produkcija no veikalu plauktiem netiks izņemta, bet jaunu pasūtīt nav paredzēts.

Savukārt tirdzniecības tīkla "Maxima" pārstāve Ernesta Dapkiene paziņojusi, ka nopietni apsvērs līdzīgu soli, ja apstiprināsies aizdomas, ka "Grigeo" rīcība bijusi apzināta.

Tirdzniecības tīklu "Norfa" pārstāvis Darjus Rīlišķis un "Rimi" pārstāve Renāta Keršiene Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam "Lrt.lt" sacījuši, ka vēl tiek apsvērts, kā rīkoties šajā situācijā. Tirdzniecības tīkls "Lidl" "Grigeo" produkciju netirgo.

Jau ziņots, ka prokuratūra aizdomās par Kuršu jomas piesārņošanu ar neattīrītiem notekūdeņiem sākusi izmeklēšanu pret kartona ražotāju "Grigeo Klaipeda", kas ir "Grigeo" meitasuzņēmums.

Naktī uz otrdienu vērienīgā operācijā, kurā piedalījās arī vides dienestu darbinieki un citu jomu speciālisti, tika pārbaudīta Klaipēdas uzņēmuma attīrīšanas iekārtu teritorija un konstatēts, ka notekūdeņu noplūdināšanai izveidoti īpaši apvedceļi, pa kuriem lielākā daļa no tiem nonāk Kuršu jomā, apejot attīrīšanas iekārtas. Otrdien kratīšana tika veikta arī pašā uzņēmumā.

Lietuvas veikalu tīkli tirgo "Grigeo" Grigišķu uzņēmumā ražoto tualetes papīru, salvetes un papīra dvieļus, savukārt "Grigeo Klaipeda" ražo kartonu un tā izstrādājumus.

Boikotēt "Grigeo" produkciju aicinājusi arī Lietuvas patērētāju organizāciju alianse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!