Foto: Publicitātes attēli
Orbitālo satelītu operatora SES, kura viena no tele stacijām atrodas arī Rīgā, Zaķusalas krastmalā, tieši vai netieši caur satelītiem apkalpoto TV mājsaimniecību skaits 2019. gadā palielinājies par 12 miljoniem, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Atbilstoši tirgus izpētes "Satellite Monitor" pētījuma datiem, SES satelītu flote tehniski nodrošina 8300 televīzijas kanālu video satura tehnisko sasniedzamību 367 miljoniem mājsaimniecību visā pasaulē, tajā skaitā Baltijā un Latvijā.

Pērn SES pārraidīto televīzijas kanālu sasniedzamība visvairāk palielinājusies vadošajām televīzijas izplatīšanas tehnoloģijām: satelītam un kabelim, kopumā par 9 miljoniem mājsaimniecību, attiecīgi līdz 153 miljoniem satelīta TV mājsaimniecībām un 149 miljoniem kabeļa TV mājsaimniecībām.

Kamēr Interneta Protokola TV (IPTV) un zemes apraides tehnoloģiju nodrošinātā televīzijas kanālu uztveršana kopumā palielinājusies 3 miljonos mājsaimniecību, līdz 43 miljoniem IPTV mājsaimniecībām un 21 miljonam zemes apraides mājsaimniecībām.

Pētījums uzrāda, ka kopumā satelīta apraide Eiropā kā platforma ir ļoti pievilcīga gan drošuma gan izmaksu ziņā video piegādei plašām auditorijām, kas ir īpaši būtiski HDTV un UHD TV kanālu raidīšanai.

SES satelītu flote patlaban nodrošina turpat 2956 HDTV un 48 UHD TV kanālu apraidi visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!