Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" otrdien, 30. jūnijā, paziņoja, ka līdz šim tā dēvētā dīzeļgeitas skandāla ietekmētajiem autoīpašniekiem Vācijā kopumā kompensācijās izmaksāti vairāk nekā 750 miljoni eiro.

Šī summa izmaksāta aptuveni 240 000 gadījumu.

"Volkswagen" norāda, ka tiešsaistes platforma, kurā patērētāji var iesniegt savus kompensācijas pieteikumus, darbību beigs 6. jūlijā. Pēc šī datuma prasītāji dokumentus, tostarp juristu rēķinus, varēs nosūtīt pa pastu.

Joprojām tiek izvērtēti vai apstrādāti vairāki tūkstoši prasību, taču kopējā kompensācijās izmaksātā summa tuvākajās nedēļās būtiski nemainīsies, skaidro autoražotājs.

"Volkswagen" vēsta, ka vairāk nekā 90% gadījumu, kuros prasību iesniedzējiem ir tiesības uz kompensāciju, noslēgušies ar vienošanos.

Kompensācijas apjoms tiek noteikts, balstoties uz konkrētā automobiļa vecumu un modeli. Tādējādi kompensācijas apjoms svārstās no 1350 līdz 6257 eiro.

Kā ziņots, "Volkswagen" aprīlī panāca vienošanos par kompensāciju izmaksu ar autoīpašniekiem, kuri piedalījās kolektīvajā prasībā tiesā saistībā ar "dīzeļgeitas" skandālu.

2015. gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!