Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Apple" ir aktivizējis darbu pie savas meklētājprogrammas tehnoloģijas, ņemot vērā ASV Tieslietu departamenta uzsākto pretmonopola izmeklēšanu pret "Google", raksta "Financial Times". Neskatoties uz "Apple" noslēpumainību, jaunākajās mazākredzamajās "iOS 14" izmaiņās eksperti ir saredzējuši kompānijas plānu izveidot "Google" meklēšanas pakalpojuma analogu, vēsta "The Bell".

Jaunākajā "iPhone" operētājsistēmas versijā "Apple" ir sācis rādīt savus meklēšanas rezultātus un novirzīt tos tieši uz vietnēm, kad lietotāji sākuma ekrānā ievadījuši pieprasījumu. Turklāt pirms divarpus gadiem "Apple" pārvilināja "Google" meklēšanas servisa nodaļas vadītāju, šķietami, lai strādātu pie virtuālā asistenta "Siri", atgādina izdevums.

Savas meklētājprogrammas izveide galvenokārt noderēs pašam "Apple", jo kompānijai nāksies meklēt alternatīvu, ja regulatori atzīst par nelikumīgu tās izdevīgo sadarbību ar "Google".

Pagājušajā nedēļā ASV sākās desmitgades lieta, kuras rezultāts lielā mērā noteiks digitālo pakalpojumu nākotni. Tieslietu departaments ir iesniedzis prasību pret "Google" par monopola stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu meklēšanas servisu un tiešsaistes reklāmas tirgū.

ASV Tieslietu departaments un 11 štatu prokurori ir iesnieguši pretmonopola prasību pret "Google". Prasībā norādīts, ka "Google" saglabāja savu monopola statusu, noslēdzot ekskluzīvu tiesību līgumus. Piemērs tam ir sadarbība starp "Google" un "Apple", kas padarīja "Google" meklētājprogrammu par praktiski vienīgo meklētājprogrammu, kas iebūvēta pārlūkprogrammā "Safari".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!