Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas lēmums apturēt "Ant Group" akciju debiju var samazināt šī uzņēmuma vērtību par 140 miljardiem ASV dolāru, atsaucoties uz "Morningstar" un citu investīciju banku analītiķu aplēsēm, raksta "Bloomberg".

Jaunais regulējums, kas var likt "Ant Group" piesaistīt lielāku kapitāla apjomu kreditēšanai un saņemt papildu licences, lai strādātu valstī, var samazināt uzņēmuma vērtību par aptuveni pusi, liecina "Morningstar" un citu kompāniju ekspertu aplēses. Pagaidām gan regulatora prasības var vēl mainīties, kas var mainīt arī šīs aplēses.

"Ant Group" vērtība tiek lēsta 280 miljardu ASV dolāru apmērā, un, ja tā tagad samazināsies uz pusi, tas nozīmē, ka uzņēmums būs mazāk vērtīgs, nekā pirms diviem gadiem, kad tas piesaistīja investīcijas no pasaules lielākajiem fondiem, tostarp, "Warburg Pincus LLC", "Silver Lake Management LLC" un "Temasek Holdings Pte".

Mazāka uzņēmuma vērtība arī nozīmē, ka investīciju bankas, kas ir iesaistītas darījumā, saņems mazākas komisijas maksas, kas ietekmēs to ienākumus tuvākajā nākotnē.

Jau ziņots, ka, neilgu laiku pirms "Ant Group" debijas biržā, regulators piemēroja jaunus, striktākus, kapitāla noteikumus finanšu tehnoloģiju kompānijām. Tiešsaistes kreditētājiem tiek prasīts nodrošināt kapitālu aptuveni 30% no izsniegtā finansējuma. Patlaban "Ant Group" šis rādītājs ir vien 2%. Ja šie noteikumi tiks pieņemti, tad "Ant Group" būs nepieciešami papildu 540 miljardi juaņu, jo kopumā kredītos tā izsniegusi 1,8 triljonus juaņu.

"Daiwa Capital Markets" analītiķis Leons Kī sacījis, ka viens no risinājumiem, lai "Ant" spētu izpildīt dažas no regulatora prasībām, būtu "Alibaba Group Holding" finanšu injekcijas 20-40 miljardu juaņu apmērā uzņēmumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!