Foto: Reuters/Scanpix

"Airbnb Inc." ilgi gaidītā sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma (IPO) iesniegšana varētu notikt nākamo nedēļu, vēsta "Bloomberg".

Medija avoti norādīja, ka tas varētu notikt pirmdien, tomēr šī nav oficiāla informācija. Iepriekš kompānija piedāvājumu bija plānojusi iesniegt ceturtdien, 12. novembrī, tomēr nolēma atlikt plānus, ņemot vērā ASV prezidenta vēlēšanu procesu un prezidenta Donalda Trampa pozīciju apstrīdēt vēlēšanu iznākumu. Turklāt "Airbnb" varētu atkal koriģēt savus plānus, jo šī brīža laiks neliecina par pozitīvu tirgus reakciju, kā arī iespējami regulējuma šķēršļi. "Airbnb" pārstāvis atteicās sniegt komentārus.

"Airbnb" plāno iegūt finansējumu trīs miljardu ASV dolāru apmērā "Nasdaq" biržā, ziņo "Bloomberg News". Tas būtu viens no lielākajiem IPO Ņujorkas biržā šogad.

Šogad, koronavīrusa pandēmija atceļot starptautiskos ceļojumus, samazinājās "Airbnb" veikto rezervāciju skaits un attiecīgi uzņēmuma ieņēmumi kritās. Maijā "Airbnb" samazināja darbinieku skaitu par vienu ceturtdaļu.

Vienlaikus "Airbnb" vasarā atguvās ātrāk, nekā bija paredzēts. Jūnijā rezervējumu skaits bija samazinājies tikai par 30% salīdzinājumā ar to pašu mēnesi 2019. gadā. Pieprasījumu veicināja ceļotāji, kas meklēja atpūtas un dzīvesvietas ārpus pilsētām, kā arī lai izmantotu attālinātā darba priekšrocības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!